Kleine identiteiten voor een grote stad

Gemeente Amsterdam
Eigen vormstijlen voor grootstedelijke onderwerpen over fietsparkeren, participatie en de Omgevingswet.

Services

campagnes

Herkenbaarheid is cruciaal als het gaat om overheidscommunicatie. Daarom is er voor de gemeente Amsterdam een uitgebreide visuele huisstijl met kleurenpallet en eigen iconen en illustratiestijl. Die kaders zijn fijn maar hoe voorkom je dat alle communicatie op elkaar gaat lijken? Door binnen de kaders telkens te zoeken naar een eigen, herkenbare vormstijl.

Fietsparkeren

Een vormstijl die een brug slaat tussen de huisstijl van gemeente Amsterdam en de fietsparkeerborden van Mijksenaar. 

De vormstijl werd geïntroduceerd in een publiekscampagne en daarna doorontwikkeld voor alle communcatie over fietsparkeren, van flyers, fietshangers, straatactivaties tot signing fietsstallingen.

Participatie

Alle communicatie over burgerparticipatie kreeg een eigen vormstijl. Het concept is gebaseerd op de letter P. Deze is gedeconstrueerd om het thema werken met en leren over participatie te verbeelden. Zo laten we zien dat participatie een proces is waaraan kan worden gebouwd.

Brasapark

Het Brasapark in Amsterdam Zuidoost verwelkomt je als een innige omhelzing: een brasa. Voor de feestelijke opening organiseerden we het festival WKND Brasapark en ontwikkelden we de visuele identiteit. Het vrolijke, speelse ontwerp weerspiegelt het karakter van het park en gebruikt kleuren uit het Amsterdam pallet.

We creëerden een website, lanceerden een campagne, en maakten het festival zichtbaar op straat en op sociale media. Alles, van concept tot productie, deden we zelf.

De Omgevingswet

De invoering van de Omgevingswet is complex en heeft een grote impact op het ambtenarenapparaat. Het is dus zaak iedereen hier zo duidelijk mogelijk over te informeren.

De vormstijl die wij hiervoor ontwikkelden is geïnspireerd op de fysieke leefomgeving van de gemeente Amsterdam. Aan de hand van iconen, infographics en animaties wordt iedereen die met de Omgevingswet gaat werken meegenomen in de nieuwe manier van werken.

Ander werk